2022 Calder Trophyn saaja – Mortiz Seider

Detroit Red Wings Pelipaita pukeutunut Seider on 21-vuotias vartija, joka teki 50 pistettä 82 ottelussa Wingsin kanssa yhdellä puolustavan pelaajan parhaimmista tulokaskausista viime vuosikymmenellä. Hänestä tuli välittömästi Wingsin ylin sininen linja. Hän pelasi keskimäärin yli 23 minuuttia yössä ja pelasi seuran kaikissa tilanteissa.

Mortiz Seiderist on tullut kuudes Detroit Red Wings -pelaaja, joka on voittanut Calder Trophyn, ensimmäisen kerran sitten Roger Crozierin vuonna 1965 uskomattoman debyyttipelaajan jälkeen. Seid sai äänestyksessä 1 853 pistettä, 170 Professional Hockey Writers Guildin jäsenten antamista 195 ensimmäisen sijan äänestä ja neljäs tai enemmän kaikissa äänissä.

Seid sanoi, että hän toivoo voivansa käyttää Jääkiekko Pelipaidat auttaakseen Red Wingsiä nousemaan sarjataulukossa ja palaamaan kilpailijastatukseen lähitulevaisuudessa. Detroit (32-40-10) on kuudentena Atlantic-divisioonassa tällä kaudella, hänellä on 26 pistettä Stanley Cupin pudotuspeleihin, ja hän on poissa pudotuspeleistä kuudetta kautta peräkkäin.

Jätä kommentti